facebook twiter instagram  

O meni

Bok dobri čovječe, 

Ja sam Paola. Možda se poznajemo. Možda i ne. Kako god. Dobrodošao na moj blog. Ima ovdje stvarno svakakvih misli. Pišem tri godine, pa ova treća zaslužuje novu vizualnu konstrukciju. Neću reći identitet. Svi govore o vizualnom identitetu. Ovo je nova vizualna konstrukcija. Da ne duljim više, ako me ne poznaješ...probat ću ti reći nešto o sebi..

Imam 35 godina i rodila sam se u Rijeci. Kao kliknka sa roditeljima selim u Zagreb gdje krećem u osnovnu školu Ivan Mertz, a kasnije u  3.Kušlanovu gimnaziju. Čim sam se dočepala velegrada počele su navirati prve strasti prema umjetnosti.  Jedna od njih bila je i gluma. Glumim u teatrima ZKM i Žar ptica. Osim predstava snimam dosta radio-drama. Najveća depra u tim danima oprala me kad nisam dobila ulogu u spotu Michael Jacksona! Da -dobro sam napisala. Imala sam tu čast. Nas par klinki. Pet, ako me dobro sjećanje služi... Olga Pakalović je sretnica. Spot Earth song. Legendarni Jackson. On je bio moj veliki uzor. 

Ubrzo upoznajem dirigenta legendu- Zdravka Šljivca. Zvjezdice postaju moj novi dom. Nova prijateljstva, novi ljudi, taj prijelaz iz djevojčice u djevojku dogodio se upravo u Zvjezdicama.  Nitko te ne može inficirati glazbom  kao što to čini Zdravko. Pjevajući mnoga klasična djela od Mozarta, Schuberta, Pergolesia ili Bacha, potpuno se zaljubljuješ u glazbu i povratka nema! Dan danas  sama sa sobom zapjevam Pergolesijev Stabat mater i uživam. U Zvjezdicama provodim osam nezaboravnih godina djetinjstva i puberteta. Nastupajući i učeći od najboljih. Zahvalna sam na svakom danu tog perioda života. 

Sa nepunih dvadeset godina u suradnji sa Milom Ostovićem, Predragom Martinjakom-Pegyem i Branimirom Mihaljevićem snimam svoj prvi album Najbolja. Tek sada kužim koliko sam bila mlada i da je za sve to bilo prerano...ali mlad, lud...naravno da nitko ne zna bolje od Tebe samog! CCC. Taj album mi je donio gomilu iskustva. Naizgled bezazlen. Promoviram ga po cijeloj Hrvatskoj, od Vinkovaca do Korčule. Singl Najbolja dobio je nagradu publike Marco Polo festa, a sa singlom Nemam ljubavi nastupam na Splitskom festivalu. Također, odlazim na festival u Poljskoj gdje osvajam treće mjesto.Veliki uspjeh, za mene kao mladog izvođača bio je nastup svakog petka u kultnom zagrebačkom klubu Saloon, na večeri nazvanoj prema istoimenom filmu Djevojke iz Coyote bara. Album odlazim promovirati u SAD & Canadu. Tri mjeseca sa Perkovićem. Ne Lex Perkovićem. Markom Perkovićem. Upravo stilska različitost bila je primarna pri odabiru izvođača koji će pjevati u pauzama Markovih setova. To je bila odlična promocija, a za mene tako mladu, veliko i dragocjeno iskustvo koje me potpuno promijenilo. 

Usporedno sa pjevačkom karijerom često odrađujem i raznolike voditeljske angažmane, pa u jednom trenutku radim kao prezenter glazbene top ljestvice Music-charts, što je bila svojevrsna posljedica prvog polu-reality showa kod nas, imenom Story Super Nova. Pišem i svoju prvu kolumnu za Nacional- časopis Extra. Vodim mnoge izbore ljepote, raznovrsne modne revije...sve u svemu, za takvu mladu balavicu, sasvim pristojno. 

2003.godine ugovorena je još jedna prekrasna turneja i to u daleku Australiju. Mislim da je to ipak bilo putovanje mog života! Nikad poslije nisam vidjela zemlju koja me toliko jako oduševila kao Australija! Iskreno i od srca. Lajkam Asustraliju na najjače. Daleko jest, ali sve što je daleko i nedostižno, vrijedi...tako je to. Uglavnom, odlazim sa Klingoricom (Lanom Mihić), starom postavom ET-ja.  Nakon turneje po Australiji izlazi singl Volim te

Australska avantura kao da je bila prekretnica u mojoj tadašnjoj karijeri. Prekidam suradnju sa starim kolegama i odlučujem se na promjenu glazbenog stila. U suradnji s producentom  Darkom Juranovićem, D'knockom snimam singl Sad ja sam ta.  U tom periodu upoznajem se i s producentom i legendom DJ Fresh Jay-om, koji zajedno sa Darkom ima dvojac PlayoOne. Razmišljajući u istom glazbenom pravcu, 2004.godine napravili smo hit I like U  , s kojim Fresh odlazi na Miami Winter Conference i osvaja treće mjesto. Kako je klupska glazba konačno postala prepoznata u Hrvatskoj, cvatu i nove popularne destinacije kao Zrće na otoku Pagu. Singl s dvojcem PlayOne, Papaya , postao je svojevrsna himna istoimenog kluba i postigao veliki uspjeh u prosperitetu klupskog zvuka u Hrvatskoj. Na ovu suradnju sam baš ponosna. Dan danas surađujem sa Freshom i Darkom na portalu mixtv.eu gdje također možete čitati moje blogove! Glazbu koju sam radila s njima, prije točno deset godina,  bez imalo problema možeš dan danas pustiti jer je još onda bila ispred trendova, te je i danas  itekako slušljiva. Možda Vam to zvuči bahato, ali poslušajte, pa procijenite sami...

2006.godine priključujem se ekipi Red carpeta u svojoj rubrici Zvjezdani šok. Godinu kasnije, povlačim se sa javne scene i posvećujem intenzivnom radu na sebi. Osnivam obitelj i polako i predano radim na svojim budućim projektima. 2013. godine počinjem pisati svoj blog Paoline priče. Iste godine, za potrebe dokumentarnog filma Hrvatski kraljevi pjevam na odjavnoj špici istoimenog serijala.

2016. godine magistrirala sam novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Nakon godinu dana potrage za poslom, prolazim na audiciji za radijskog voditelja i priključujem se Soundset grupaciji. 

2018. godine vraćam se na televiziju u sklopu projekta Tvoje lice zvuči poznato. 

Uglavnom, to je ukratko...u dugo je ipak predugo, možda za neku knjigu jednog dana, tko zna...

Vesele me novi izazovi!  

 

Do tad me čitajte...ili slušajte, svaki dan od 14.00-18.30 na frekvama Laganini FM-a ili preko streama na laganini.fm 

PLUR  (Peace-Love-Unity-Respect) 

 

p.s.- Nema govora mržnje. Tolerancija i poštovanje. Hvala. 


Paola © 2016. All Rights Reserved.