facebook twiter instagram  

Tridesete, hvala Vam

30

Kažu, da su tridesete nove dvadesete, ali ako mene pitate ja se s tom tezom ne slažem.

U dvadesetima si još toliko nezreo i zelen, iako, naravno postoje iznimke, međutim, uglavnom nisi posve zreo i odgovoran, osim ako ekstremni životni uvjeti od Tebe to nisu tražili. Kad se sjetim sebe u dvadesetima, tek sad vidim da sam tamo pred kraj dvadesetih zagrebala u bit života…u spoznaje, samospoznaje i ostale važne stvari koje čine potpunu sliku našeg bića.

Volim svoje tridesete jer konačno ne razmišljam o tome tko me voli ili ne voli, već razmišljam o tome koga ja volim i do čije mi je ljubavi stalo. Volim ih jer konačno zrelo i mudro procjenjujem ljude, i ne padam u oduševljenje nakon nekoliko komplimenata na svoj račun. Tridesete su tako moćne jer su mi dale snagu koju nikad prije nisam imala. Snagu da izaberem koga želim kraj sebe u svom životu, a koja vrata je potrebno zatvoriti. Dale su mi snagu da prihvatim svoje ja sa svim manama i vrlinama, i da svjesno popravljam stvari na kojima mogu raditi. Zahvalna sam na tridesetima jer konačno znam kakve odnose i kakve ljude kraj sebe NE ŽELIM. Možda, kao i sve žene, ne znam što želim, ali znam što ne želim! Tridesete su divne jer konačno odvajaš bitno od nebitnog, znaš kome se posvetiti, znaš tražiti ono što ti treba, ne bojiš se što će tko reći ili na koji način ćeš biti interpretiran. One su tako prekrasne jer sam samoj sebi moćna. Ne moram biti drugima, i za to me baš briga! Pazite, ne egocentrično i sebično moćna, da se utapam u svojoj narcisoidnosti, već moćna iskreno, u srcu i duši. Moćna jer znam da vrijedim. Znam što sam sve proživjela i preživjela, i nemam se što kome opravdavati za svoj život i svoje postupke.

Prihvaćam reakcije svake svoje akcije i zato više nego ikada prije, mislim na POSLJEDICE svog ponašanja. Misliti unaprijed je jedna od najljepših karakteristika tridesetih. ISKUSTVO. Znaš već. Osjećaš. Predosjećaš s kim ili s čim imaš posla. Divne su čari iskustva i žive škole života. Nema boljeg fakulteta.

Tridesete HVALA VAM što ste me naučile koliko je važna ljubav prema samom sebi, želja za prosperitetom, nesebično davanje za ljude koje volimo, uživati SADA i OVDJE, truditi se biti bolja osoba, koliko je važno raditi na sebi i na svojim mehanizmima upravljanja. Hvala Vam! Znate na čemu Vam ipak najviše hvala? Na srcu. Na prilici. Na svakom novom danu. Jutru. Pogledu u prostrano plavetnilo neba.

Hvala Vam… Hvala Vam što ste mi dale priliku da se iz djevojke razvijem u ženu. Onu koja zna što neće, koliko je sretna što je sada i ovdje, i koja voli, ali i s kojom nema zafrkancije i koja se ne može vrtjeti oko malog prsta. Ne bojim se starenja, veselim se četrdesetima- ako donose upola iskustva kao tridesete, bit ću presretna!

Samo neka bude zdravlja i planeta, ostalo ćemo lako!

Voli Vas

Paola

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi


Paola © 2016. All Rights Reserved.