facebook twiter instagram  

Nemojte čekati

life is too short

 

Nemojte čekati bolje dane, oni neće doći. Bolji dani su Vaša odluka, stvorite ih!

Nemojte čekati da Vas netko voli. Volite sami sebe, i tek tada dogodit će se čuda.

Nemojte čekati da ozdravite od boli. Bol Vas čini jačima i otpornijima za život. Prihvatite bol, učiteljicu našeg života.

Nemojte čekati da se promjene ljudi oko Vas kako bi se savršeno uklopili u Vaš svijet i poimanje istog. Promijenite se Vi, jer samo kroz promjene jačamo i postajemo snažni.

Nemojte čekati savršen posao. On nikada neće doći sam od sebe. Imajte ideju i krenite u njezinu realizaciju! Sve dobre ideje prvotno su proglašene kao lude i neostvarive. Činite nemoguće vjerujući u sebe i svoje snove!Nemojte čekati oproste. Oprostite sebi i ljudima koji su Vas povrijedili.


To činite za vlastito dobro, jer samo otpuštajući uvrede drugima, možemo krenuti dalje. Opraštamo radi sebe, ne radi njih. Kako je prekrasno ići kroz život bez tereta i gnušanja prema ikome!

Nemojte čekati sunce. Budite sunce svima kojima je potrebno. Pomognite ako ste u mogućnosti, budite prijatelj, uljepšajte nekome dan. Tada će se sunce očitovati u Vašoj duši. I kad je najveća oluja.

Nemojte čekati savršenu ljubav. Ona ne postoji. Sve savršene ljubavi, nesavršene su na svoj način. Napravite maksimum od onog što imate. Uloženi trud u odnos mora se vratiti. Prije ili kasnije. Formula je da nikada ne odustanemo od naših partnera. Savršeno je voljeti, jer prijatelju, nitko od nas nije savršen. Prihvati svakoga sa manama. I ti ih imaš.

Nemojte čekati savršenog prijatelja. Takav ne postoji. Niti Vi niste savršeni, zar ne? Pružite ruku ovoj osobi u ogledalu, pružite mu ruku i pomirite se konačno s njim. Postani sami sebi najbolji prijatelj.

Nemojte čekati sutra kako biste započeli neke velike stvari. Krenite odmah i sada. Odgađanje je samo uspješno samozavaravanje, a samozavaravanje nas čini nesretnima i lažljivima. Nemojte čekati da govorite istinu. Istina je najjače oružje koje možete posjedovati. Tko govori istinu nikad ne mora suviše naprezati svoj mozak kako bi se sjetio što je kome rekao. Istina nas pročišćava, oplemenjuje i oslobađa. Ništa nije ljepše od čistog odnosa. I prema sebi, i prema drugima.

Nemojte čekati da počnete raditi na sebi. Posudite najbolju knjigu, za koju znate da će Vam pomoći. Čovjek na sebi radi do svoje smrti. Svaki dan je nova prilika za nove izazove. Nadmašite sami sebe i krenite u avanturu oplemenjivanja svog karaktera. Nemojte čekati da Vas zavole svi ljudi. Nije se rodio tko je svijetu ugodio. Uvijek će biti onih koji vrijeđaju, omalovažavaju i čine nas bespomoćnima. Njih jednostavno treba udaljiti, i prihvatiti ih kao lekciju.

Nemojte čekati da prođe patnja.Vi ste ti koji drže kormilo svog života u svojim rukama. Nekad su patnje toliko jake, da se doslovno gušimo u njima. Iz patnje treba izvući najbolje. Patnja nas drži zarobljenima i ne da nam disati. Patnju treba otpustiti kroz meditaciju, molitvu ili mantru.

Nemojte čekati da prođe današnji dan, a da niste učinili niti jedno dobro djelo. Svako dobro djelo nas čini boljim ljudima i pumpa naše samopouzdanje.

Nemojte čekati da odete u prirodu. Osluškujte vjetar, osluškujte more, stopite se s prirodom. Kad šutiš, ona ima svašta lijepog za reći.

Nemojte čekati da se dogode čuda. Svaki novi dan je čudo sam po sebi. Vi ste čudo u svojoj jedinstvenosti i posebnosti.

Nemojte čekati da kažete nekome da ga volite.

Svaka minuta u ovozemljasku životu je dar.

Često kažite ljudima do kojih Vam je stalo da Vam puno znače. Ljubav se množi svojim davanjem.

Nemojte čekati da otputujete od svakodnevnice. Svaki dan to možete učiniti uz glazbu, neki dobar film ili još bolju knjigu.

Nemojte čekati da Vas život mazi. Život je prepun uspona i padova. Treba imati samo dobre manevre. Nekad je oblačno, nekad je sunčano…važno je znati dobro plivati u svim životnim situacijama.

Nemojte čekati da se prestanete sažalijevati. Učinite to momentalno, jer od kukanja nema ništa osim goleme depresije koja Vas zarobljava u svijet iz kojeg je vrlo teško izaći.

Nemojte čekati da zaboravite prošlost. Vrijeme je da je prihvatite, naučite lekcije koje Vam je dala, i krenete dalje. Prošlost je ionako prošla, od nje nema ništa. Grizodušje koje osjećate radi nekih loših trenutaka prošlosti, jednostavno prihvatite kao školu, i kao upozorenje što bi Vam se dogodilo ukoliko biste ponavljali greške iz prošlosti.

Ne čekajte budućnost koja će sjajiti. Sjajite u svojoj biti svim dobrim što posjeduje Vaša duša.

zen

Njegujte sami sebe, živite SADA, i takvim razmišljanjem i budućnost će biti bolja.

Ne čekajte sutra za bilo što do čega Vam je stalo ovog trenutka. Sutra nikome nije zagarantirano, i zato ništa na ovom svijetu nemojte odgađati.Ne čekajte, jer možda nikada ne dočekate. Reagirajte sada i ovdje. Dišite i budite sretni da imate prilike biti tu. Neki su štošta čekali i umrli čekajući. Nemoj biti jedan od njih. Ne čekajte, jer život je ovo što se događa ispred Vašeg nosa, dok Vi čekate…

Voli Vas

Paola

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi


Paola © 2016. All Rights Reserved.