facebook twiter instagram  

U svijetu prepunom tužnih vijesti, TI BUDI DOBRA vijest!

Ovih dana smo opet svjedoci ružnih vijesti, da u moru ovog ludila, svi zajedno postavljamo jedno jedino pitanje- DOKAD? Uzmimo za primjer situaciju Lidlića, koja zapravo vrlo zorno prikazuje koliki su Hrvati snobovi bez pokrića, potom svećenika koji je dobio dobrotvoran rad za bludničenje nad dječakom, političar koji mlati svoju ženu i dalje je zaštićen kao lički medvjed. Pa čak i ako se okrenemo svijetu, ni tu situacija nije blistavija - hoćeš Las Vegas, hoćeš Kataloniju…

Zapravo, gdje god se okrenemo neki problemi. Već mi je postalo mučno čitati novine. No, nažalost zbog prirode posla, jednostavno moram biti u žiži zbivanja. Žalosno je da se kompletni medijski svijet fokusira na ružne, morbidne, sive i nakaradne vijesti. Nigdje ne možemo pročitati nešto lijepo, riječi nade, utjehe, ohrabrenja. Doduše, OK - neću generalizirati, istrči s vremena na vrijeme neki pozitivan tekst, no puno rjeđe od onih koji nas nadahnjuju.

PAOLA

 

Pitamo se, valjda, svi zajedno, zbog čega je to sve tako? Je li moguće da se hranimo ružnim i problematičnim vijestima, a uživamo čitati kako je, gle' čuda, nekome gore nego nama pa onda budemo zahvalni za tu mrvicu sreće koju ljubomorno čuvamo u naša 4 zida? S druge strane, puno lakše pamtimo ružne stvari nego one lijepe. Jer ipak, tri šamara bole više od tri lijepe ruže koji si dobila na poklon. U ljudskoj je prirodi sve namješteno da jednostavno akceptiramo puno više te teške situacije, nego one lijepe.

I onda kad nam se i dogodi nešto lijepo, odmah se pribojavamo da je to samo privremeno, jer naravno da neko novo sranje čeka iza ugla - nije lako živjeti u Hrvatskoj. Još manje, u moru svih ovih usranih vijesti ostati normalan. Nekad mi, vjerujem, kao i Vama, dođe da se jednostavno isključim iz cijele ove medijske hajke i prestanem samu sebe opsluživati ikakvim informacijama.

Ponekad su mi same misli glasne od svih ludosti koje su oko nas. Kad sam krenula pisati ovaj blog, namjerno sam vas molila da mi pomognete što se tiče tema, htjela sam čuti što vi mislite. Gle' čuda, i vama je puna kapa svih loših tematika koje su nam prezentirane ovih dana. Pa, ponukana tom činjenicom, okrećem se nečemu što je puno ljepše od svega što sam predložila kao tematiku. Ignoriram ružne vijesti.

Okrećem se svemu lijepo što ovaj svijet nudi, a iako je ranjen, znam da postoji lijepo. Iako je prepun tuge, znam da ima onih mjesta u kojima vlada sreća.

buba mara 1

 

Ona se nalazi u nama i našem poimanju sebe samih, ona je istisnuta u moru svega što nam serviraju mediji. Pronađi je. Ustani, tu je. Vrlo je važno znati kad neki ciklus našeg života završava. I danas je vrijeme da loše vijesti za tebe postanu prošlost.

Kreni u spoznavanje sebe samog i okreni svemu lijepom što danas možeš izliječiti.

Izliječi osmijehom, toplom rukom, zagrljajem, reci nekome da ti je bitan, popravi nekome dan, nasmij se, budi iznad svih problema koje ti ovaj dan donosi. Svaki idući dan nova je prilika da spoznaš sebe, da se otkačiš od sveg lošeg što te koči. Tek kad spališ mostove koje više ne želiš prelaziti, tek tad možeš istinski biti sretan. Kad se izmakneš od sveg negativnog, pa makar to bile i loše vijesti sa naslovnica - daj Bože, da nam je samo to problem života.

Senzacionalistički članci o Ivici Todoriću, nepravilnost sustava u kojem jesmo. Ali, ne zaboravite jedno - UVIJEK može gore. Upravo zato, zahvalna sam na ovoj sirotoj Hrvatskoj, jer kad vidim kako drugi narodi u nekim kutevima zemlje žive i plaču, onda mi Hrvatska izgleda kao Monte Carlo.

Ne želim oko sebe ljude koji kukaju nad sobom, plakati je najlakše. Želim sve one, čiji je osmijeh veći od svih njihovih problema i poteškoća.

Danas je Dan osmijeha. Vrlo prikladno vrijeme da odrežemo sve ružno, fokusiramo se na lijepo, i razmislimo kako mi sami možemo na ovom svijetu biti dobra vijest. Zapravo računica je poprilično jednostavna. Sve ono lijepo o čemu maštaš u ovom surovom svijetu, TI BUDI UPRAVO TO! 

Vodi se načelom - budi dobar i dobro će ti se vratiti! Sad mi nemojte reći da je teško biti dobar. Jer kako u ovom svijetu, gdje ljudi češće podmeću nogu, nego što pružaju ruku i dalje ostati konzistentan u svojoj dobroti? Lako.

Ostavi se svega lošeg i oprosti im. Kad govore loše, kad ti se smiju i kad te ogovaraju, ostani dobar. Njima na dušu, jer sve loše izgovoreno o drugima, govori o njima samima. Više se ne obazirem na nikakve otrovne strelice. Furam svoj film, nosim se s problemima najbolje što mogu u tom trenutku, smireno prihvaćam da nisu svi dobri, ali to nije moj problem. Nisam fokusirana na njih, nego na sebe i na to da ja budem dobra. Dobra vijest u ovom trulom svijetu prepunom raznoraznih peripetija - možeš biti dobar na milijun varijacija.

Dobar prijatelj, dobar radnik, dobar i pozitivan u svojoj suštini, ako odlučiš - možeš biti dobra vijest i ovaj istrzani svijet učiniti boljim mjestom.

Budi dobra vijest i prestani tražiti opravdanja za nemogućnost da budeš sretan.

 

 

Uostalom, ako igraš kao čovjek, vrlo je teško da ne budeš sretan. A „neljudi“? Nemam za njih vremena, svijet žudi za dobrotom.

Žurim, vrijeme je za dobre vijesti!

Dobra vijest, u mojoj mikro zajednici je da se vraćam onome što radim s najviše srca....

miami

 

It's time 4 music.

Soon...

 

Voli vas

 

 

Paola

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi


Paola © 2016. All Rights Reserved.