facebook twiter instagram  

Bilo bi nam bolje da smo svi barem jednu večer u moodu #myfriend (ŽAKOLOGIJA- priručnik o Žaku)

Evo, već danima se sluša Žakova pjesma, pa sukladno tome, naravno da svatko ima nešto za reći. Mišljenje je zbilja kao rit i svatko ga ima. Uopće prije pisanja ovog bloga, važno je da nešto kažem. Ne branim Žaka. Nisam zaljubljena u Žaka i ne uvlačim se Žaku.

žak

 

Površno ga poznajem dugi niz godina jer smo davno surađivali. Upravo je on jedan od back vokala na mom albumu prvijencu NAJBOLJA. Da. Jacques Houdek glavom i bradom. Gotovo uvijek, otkad ga znam, među nama su znale zaiskriti trzavice. Uglavnom oko gluposti. Zbog različitosti. Zadnja takva situacija bila je za vrijeme showa THE VOICE, kad smo se čak nešto i porječkali oko neke situacije, koje se više niti ne sjećam.

Nebitno. Enivej, bit svega je da sam radi posla, nedavno, morala stupiti u kontakt sa Žakom. Začudilo me kako mi nije zamjerio zadnju svađu. Da, baš taj egoistični Jacques Houdek. Nije se ni osvrnuo. Onaj kojemu se rugamo da će pojesti konkurenciju.

Onaj o čijem egu raspravljamo na društvenim mrežama. Žak koji pati od viška kilograma i što ćemo sad?

Hoćemo ga sprdati na konto debljine do kraja života? Hoćemo se rugati da bi sebi bili veći u očima?

Postoje neki ljudi koje jednostavno ne voliš bez nekog posebnog razloga. I to je ok. Ne moramo svi voljeti svakog. No, stalno žvakati jednu te isti spiku o nekom pojedincu, u najmanju ruku, ispada dosadno i deplasirano.

Ovako. Pjesma #myfriend ti se može svidjeti ili ne.

Jednostavno je i legitimno imati pravo na svoje mišljenje. No, radi toga ne moraš pljuvati i rugati se do mile volje. Zbog toga ne moraš sijati mržnju i jedva čekati neku grešku da se naslađuješ. Smatram da pjesma kao pjesma ima neki ludi eurovizijski potencijal.

Drugačija je i ima tu neki friendly nit. Ima pozitivu. Ima ono nešto. PORUKU. Osim toga,pjesma ima i Žaka. Ima njegovu volju i želju za pobjedom. Entuzijazam i potencijal. 

Želju da u tri minute cijeloj Europi pokaže što i koliko zna. Pjevački.

Pjevački, kod nas, gotovo nitko ne može pojesti Žaka. Kad smo već kod jedenja i hrane. Vokalno, 100% možda njih dvoje mogu to što može Žak. 

I to je činjenica. Kao što sam rekla, i opet ponavljam: Žak pjeva da se naježiš. Ima nešto u tom njegovom vokalu. Možeš ga voljeti i ne moraš, ali mu talent nitko ne može osporiti. I upravo zato, ne zanima me kakav je Žak, koliko ima kilograma, što jede, kad jede, koliki mu je ego, taština, što pije, s kime spava.

Zanima me PJESMA. Pjesma koju, konačno nakon sto godina, IMAMO.

Recite što hoćete, ali pjesma ima nešto. Može vam se sviđati ili ne, ali ima neku čaroliju.

Opet se osjeća hrvatski jal. Moramo mi nešto reći samo da bismo bili mi. Kako bi bilo da o nekome ne kažemo ništa. Kako bi bilo kad bismo zavezali svoja usta i govorili o ljudima samo ono što ZNAMO ili samo ono što je pozitivno. Svima bi nam život bio ljepši i lakši. Ovako samo gubimo vrijeme i energiju mrzeći nekoga koga možda nikad u životu nismo ni upoznali.

Upravo zato, unatoč svemu, Jacques je večeras my friend. I ne samo večeras, već vjerujem da će i ostati. I svim srcem ću navijati za njega. Bez obzira na situacije, svađe, prepiranja ili bilo kakve osobne animozitete. Dat ću mu šansu kao što svakome dam šansu dok god me ne razočara.

Za njega i našu malu umornu zemlju. Ovo je moja Liga prvaka. Eurosong. I uvijek me vrati u vrijeme djetinjstva i onog doba bez brige i pameti...

Vremena kad se živjelo posve drugačije. Vremena kad smo bili slobodni. Slobodni od svih predrasuda, stereotipa, kad smo živjeli bezbrižno. Kad nismo tako lako podmetali noge, i kad smo češće pružali ruku. Kad nam nije bilo bitno da pljunemo na nekog, kad smo puno više gledali svoja posla, nego što radimo danas.

Samo su dva načina kako možemo živjeti ovaj život. Kao da ništa nije čudo, ili kao da je sve čudo.

Žače, budi večeras naše čudo!

Za Hrvatsku.

Voli Vas

Paola

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi


Paola © 2016. All Rights Reserved.